dinsdag 8 april 2014

Zoete Linzensoep

Recept: Zoete Linzensoep


2-3 personen

25 minuten bereidingstijd




Wat heb je nodig

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 kleine winterwortel, in plakjes
1 kleine zoete aardappel, in stukjes
1 blik linzen, 400 g
3 el koriander, fijngesneden
1 tl kaneel
1 tl djinten (gemalen komijnzaad)
1 groentebouillionblokje
2 el olijfolie
staafmixer

Zo maak je het

Fruit de ui en knoflook circa 5 minuten in de hete olie. Voeg de wortel en aardappel toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg ongeveer 700 ml water toe en het bouillonblokje en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken. Voeg de linzen toe, de kaneel en de djinten. Laat nog 5 minuten koken op zacht vuur. Voeg dan bijna alle koriander toe, roer goed door en laat een beetje afkoelen. Pureer daarna met de staafmixer en garneer met het restje koriander. Lekker met turks brood.

Tip

Laat de verse koriander nooit mee koken, het krijgt dan een zeepachtige smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten