dinsdag 29 april 2014

Krieltjes uit de oven

Recept Krieltjes uit de oven

'AVG idee'

zoveel personen als je wilt

30 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

Een zak kriel aardappeltjes, in de schil
Flink wat olijfolie
potje kruiden (bijvoorbeeld: voor aardappels van Versteeghen)
Neem zoveel aardappeltjes als je denkt dat je gaat eten, meestal houd ik voor 1 persoon 2 handen vol aan.

Zo maak je het

Was de aardappeltjes goed. Niet schillen. Halveer ze in de lengte. Doe wat olijfolie in een ovenschaaltje, doe hier de aardappeltjes in en hussel ze goed door. Strooi de kruiden naar smaak eroverheen. Doe er nog wat olijfolie overheen en hussel goed door. Zet in de oven van 220 graden voor ongeveer 25-30 minuten. Als de krieltjes wat groter zijn, verleng dan de oventijd.

Tip

Je kan echt eindeloos variëren met dit gerecht. Ideaal voor een AVG-tje! De kruiden voor aardappels van Versteeghen vind ik erg lekker, maar ik maak deze aardappeltjes ook vaak met een potje provencaalse kruiden of italiaanse kruiden. Of je houdt het simpel, alleen zout eroverheen. Wat ook heerlijk is, maak ze eens met cayenne peper! Maar niet te veel, dit is super pittig. Dan heb je heerlijke patatas bravas, super lekker bij de tapas met wat aioli!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten