zaterdag 19 april 2014

Gevulde paprika met tonijn en zoete aardappel frites

Recept Gevulde paprika met tonijn en zoete aardappel frites

'AVG idee' 

1-2 personen

30 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

1 grote rode paprika (of 1 grote rode puntpaprika), gehalveerd
1 blikje tonijn (in water, 185 g), uitgelekt
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 klein teentje knoflook, gesnipperd
1 tomaat, in stukjes
1 zoete aardappel, geschild en in reepjes
1,5 tl gedroogde tijm
peper, zout
olijfolie
ovenschaal

Zo maak je het

Als je net als ik een combi-magnetron-oven hebt, dan heb je een braadslee nodig. Doe daar de zoete aardappel frites in en flink wat olijfolie. Zet 15 minuten in de oven op 200 graden. Maak ondertussen de vulling voor de paprika's. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3 minuten. Doe de tomatenstukjes erbij en de tijm en breng op smaak met peper en zout (niet te veel zout want de tonijn is al zout van zichzelf). Doe daarna de tonijn erbij en verwarm even door. Vul met dit mengsel de paprika's. Doe de gevulde paprikas in een ingevette ovenschaal. Als de aardappelfrites klaar zijn haal je ze uit de oven. Doe dan de gevulde paprika's in de oven voor 15 minuten op 200 graden. Spoel de koekenpan om en gooi de aardappelfrites in de koekenpan en bak nog even door op middelhoog vuur tot de paprika's klaar zijn.

Tip

Als je een frituur hebt kan je de frites denk ik beter frituren als je ze knapperig wilt. Uit de oven worden ze niet erg knapperig, maar het is wel weer minder vet. De smaak van de zoete aardappel is echter wel top!

Als je weinig honger hebt is een halve gevulde paprika genoeg per persoon. Maak dan gewoon wat meer aardappel frites!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten