zaterdag 5 april 2014

Zalm met philadelphia uit de oven met gebakken aardappelschijfjes en erwtjes

Recept Zalm met philadelphia uit de oven met gebakken aardappelschijfjes en erwtjes

'AVG idee'

2 personen

30 minuten bereidingstijd


Wat heb je nodig

2 stukken zalm (diepvries), ontdooid
philadelphia kruiden
aardappelschijfjes, 300 g
erwten (of een andere groente!), 400 g
2 el olijfolie
1 el dilletopjes, gedroogd
peper, zout

Zo maak je het

Besmeer de ontdooide zalmfilets met een laag philadelphia. Bestrooi met peper en zout en de dilletopjes. Vet een bakplaat in en leg de zalmfilets erop, bak in ongeveer 20-25 minuten gaar op 200 graden. Doe olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes gaar in ongeveer 15 minuten. Verwarm de erwten in een steelpan.

Tip

Zalm kun je het makkelijkste ontdooien door ze (in de plastic verpakking) in een bakje met lauw water te leggen voor 5 minuten.

Om de aardappelschijfjes nog smakelijker te krijgen kun je een klein beetje roomboter toevoegen bij het bakken.

De allerlekkerste diepvries zalm koop je bij de Dirk! Heerlijk zacht en romig. Twee stuks voor maar 2,89 euro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten