zondag 13 april 2014

Linzen met kabeljauw, chorizo en paprika

Recept Linzen met kabeljauw, chorizo en paprika

'Less is more'

2-3 personen

20 minuten bereidingstijd




Wat heb je nodig

1 blik linzen, 400 g
1 blik gepelde tomaten, 400 g
2 stuks kabeljauw (diepvries)
150 g chorizo, in halve schijfjes (zonder vel!)
1 rode ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
2 el olijfolie
peper, zout
1 el peterselie (vers of diepvries)

Zo maak je het

Verhit de olie in een wokpan. Bak de chorizo 2 minuten, voeg de ui toe en bak nog 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten. Zet op lager vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en de kabeljauw. Laat 10 minuten met deksel erop stoven tot de kabeljauw gaar is. Voeg als laatste de linzen toe en verwarm nog even door voor ongeveer 5 minuten. Bestrooi met peper, zout en peterselie. Lekker met stokbrood.

Tip

Laat de linzen altijd goed uitlekken in een zeef, het is nog beter ze even af te spoelen met water. Anders wordt het zo'n natte smurrie.

Ik ben gek op de zakjes diepvries kruiden van de Appie. Zo heb je altijd 'verse' peterselie in huis!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten