vrijdag 4 april 2014

Spaghetti met courgette, rode pesto en tonijn

Recept Spaghetti met courgette, rode pesto en tonijn

'Less is more'

2-3 personen

15 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

2 el olijfolie
spaghetti, 200 g
1 rode ui, gesnipperd
1 courgette, in halve schijfjes
1 blikje tonijn, uitgelekt
creme fraiche, 125 ml
1 potje rode pesto, 90 g
wat peterselie (vers of diepvries)

Zo maak je het 

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui ongeveer 4 minuten. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Zet het vuur lager. Voeg de tonijn, crème fraiche en pesto toe en warm nog even goed door. Strooi wat peterselie erover.

Tip

Ik ben fan van de diepvries kruiden zakjes die je bij de Appie kan kopen. Ze zijn 99 cent per stuk en zo heb je altijd peterselie, koriander of basilicum in huis! Een stuk goedkoper en je zit niet met een halve basilicum plant of halve bos peterselie die je over hebt.

Met dit gerecht kun je ook variëren met 'gezondere' pasta vormen, zoals speltpasta of volkorenpasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten