woensdag 23 april 2014

Chocolate fudge brownie met walnoten

Recept Chocolate fudge brownie met walnoten

'Snaaien'

10-12 personen

40 minuten bereidingstijd




Wat heb je nodig

200 g pure chocolade (tenminste 70% cacao)
150 g roomboter
125 g bloem
150 g basterdsuiker
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
3-4 el cacao poeder
1-2 handen walnoten, grof gehakt
bakvorm en bakpapier

Zo maak je het

Laat de chocolade en boter in een schaaltje/pan au bain marie smelten. Ik doe meestal in een pan wat water, daarboven een zeef met een steelpan erin. Als het bijna gesmolten is voeg de vanillesuiker toe en goed doorroeren en daarna van het vuur halen. Doe in een kom de eieren en klop luchtig met een garde of mixer. Voeg de suiker toe en klop stijf. Roer met een lepel de bloem en cacao poeder erdoor. Voeg dan het chocolademengsel toe en roer met een lepel goed door. Het mengsel kan heel stroperig zijn, dus zet goed kracht. Spierballen kweken in de keuken! Doe als laatste de walnoten erbij en roer nogmaals goed door. Bekleed een bakvorm (ik gebruik zelf een braadslee) met bakpapier en doe het mengsel erin. Zet in een oven van 180 graden en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Als het klaar is laat in de vorm heel goed afkoelen, voor een paar uur. Bewaar de brownie in de koelkast. Maar serveer op kamertemperatuur.

Tip

Prik af en toe met een saté prikker in de brownie om te kijken of hij al gaar is. Als de prikker er 'schoon' uit komt is hij gaar. Maar laat de brownie ook niet te lang bakken anders wordt hij droog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten