vrijdag 18 april 2014

Indonesische maiskoekjes

Recept Indonesische maiskoekjes

'Snaaien'

10 stuks

30 minuten


Wat heb je nodig

1 ui, gesnipperd,
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 kleine prei
1 blik maïs, 400 g
3 eieren
6 el bloem
bladselderij, 1 el fijngehakt
1 el ketoembar
1 el nootmuskaat
snufje peper, zout, suiker
veel zonnebloemolie

Zo maak je het

Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Doe de ui, knoflook, prei en bladselderij, de kruiden, peper, zout en suiker in een kom en meng goed door. Doe dan de bloem en eieren erbij en roer nogmaals goed door tot het een redelijk stevig mengsel is. Doe als laatste de maïs erbij en roer nog eens. Maak met twee lepels een soort van bolletje van het mengsel en gooi in de koekenpan. Druk het een beetje plat zodat het een mooi rond plat koekje wordt. Bak ongeveer 3 minuten per kant tot de koekjes goudbruin zijn. Laat in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken.

Tip

Maïskoekjes zijn lekker warm en koud! Dus je kan ze ook makkelijk meenemen!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten