dinsdag 22 april 2014

Asperges met beenham, ei en botersaus

Recept Asperges met beenham, ei en botersaus

'Diner idee'

2 personen

40 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

500g asperges, geschild
2-3 handenvol krieltjes, gewassen en in de lengte gehalveerd
zout
50 g boter
1 zakje saus voor asperges
4 eieren
4 plakjes beenham

Zo maak je het

Doe de krieltjes in een ovenschaal, bestrooi met flink wat olijfolie en zout en hussel goed door elkaar. Zet in een oven op 220 graden voor 30 minuten. Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 7-8 minuten. Kook ondertussen in een andere pan water en voeg wat zout toe als het kookt. Snijdt van de onderkant van de geschilde asperges ongeveer 3 cm af en gooi dit weg. Als je geen speciale aspergepan hebt zoals ik: snijdt de rest in gelijke stukken, en hak de kopjes eraf en houdt deze apart. Als het water kookt gooi de stukken asperges erin, en niet de kopjes. Kook voor ongeveer 5 minuten, hangt ervan af hoe dik de asperges zijn. Doe daarna de kopjes erbij en kook nog 1 minuut. Haal dan de pan van het vuur en laat met de deksel erop nog ten minste 10 minuten staan. Maak ondertussen de saus voor asperges door het zakje met 250 ml koud water op te warmen en 50g boter toe te voegen wanneer het kookt.
Serveer alles op een bord met het ei in kleine stukjes gehakt erover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten