dinsdag 15 april 2014

Farfalle met runderworstjes en champignon roomsaus

Recept Farfalle met runderworstjes en champignon roomsaus

'Less is more'

2-3 personen

20 minuten bereidingstijd




Wat heb je nodig

300 g farfalle (strikjes pasta)
250-300 g runderchipolata's, ontveld en in stukjes
200 g kastanjechampignons, in plakjes
200 g champignons, in plakjes
2/3 kookroom (flesje 250 ml)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
peper, zout
3 tl tijm

Zo maak je het

Ontvel de worstjes en snijd ze in stukjes. Verhit in een diepe koekenpan wat olijfolie en bak de worstjes in ongeveer 5 minuten gaar. Bewaar apart. Spoel de pan om. Doe er weer wat olijfolie in en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg alle champignons toe en tijm en peper en zout. Bak de champignons tot ze zijn geslonken, dit duurt ongeveer 7 minuten. Kook ondertussen de farfalle gaar volgens de verpakking. Als de champignons zijn geslonken, giet eventueel overtollig vrijgekomen water uit de pan, en voeg twee derde van het flesje kookroom toe en warm nog even door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten