woensdag 2 april 2014

Linzencurry met bladspinazie en kip

Recept Linzencurry met bladspinazie en kip

'Less is more'

2-3 personen

15-20 minuten bereidingstijd


Wat heb je nodig

1 (rode) ui, in halve ringen
200 g kipfilet, in reepjes
1 blik linzen 400 g, uitgelekt
250-300 g bladspinazie (vers of diepvries)
200 ml kokosmelk
3-4 el groene curry pasta
2-4 el olijfolie
2 stuks garlic en koriander naanbrood

Zo maak je het

Als je verse spinazie hebt, wok dit eerst om het te laten slinken, daarna doe je het in een bakje en gebruik je de wokpan nogmaals. Verwarm in een steelpannetje de curry 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de linzen toe en laat opwarmen. Proef of de curry voor je eigen smaak sterk genoeg is, doe er anders nog wat curry pasta bij. Doe ondertussen in de wokpan 2 el olijfolie en bak de ui glazig in ongeveer 3 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak gaar in ongeveer 6 minuten. Zet het vuur laag. Als je diepvriesspinazie hebt doe je dit nu in de wokpan erbij voeg de linzensmurrie toe en laat de spinazie ontdooien met een deksel op de pan. Dit duurt minimaal 10 minuten. Als je verse spinazie hebt doe je dit tegelijk met de linzensmurrie in de wokpan en dan hoef je het alleen nog even door te warmen, dit doe je 3 tot 5 minuten. Lekker met naanbrood.

Tip

Bladspinazie uit de diepvries is heel makkelijk, net zo lekker en veel goedkoper! Ik koop meestal de bladspinazie van iglo, is in twee porties van 250 gram verpakt.

Roer zo min mogelijk door de linzen, anders wordt het kots.

Als je niet vaak curry's eet dan is dit is geen ideaal gerecht wanneer je 's avonds nog een date hebt..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten