zondag 20 april 2014

Kruidige Kofta met rijst

Recept Kruidige Kofta met rijst

'Less is more'

2-3 personen

30 minuten bereidingstijd




Wat heb je nodig

300 g rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 ui,, in ringen
1 teen knoflook, fijngesneden
1 aubergine, in plakjes
20 g verse peterselie of 3 el diepvriespeterselie
200 g rijst
1 blik tomatenblokjes, 400 ml
1 tl oregano
1 tl djinten
1/2 tl kaneel
olijfolie
peper, zout

Zo maak je het

Was de aubergine, snijdt in plakken en bestrooi met zout. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de gesnipperde ui, de teen knoflook, 2 el diepvriespeterselie, kaneel, djinten en peper en zout. Kneed goed en maak er rolletjes van. Doe olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de koftarolletjes in 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan de rest van de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten. Ik haal zelf altijd het te veel aan bakvet uit de pan met een lepel. Voeg de tomatenblokjes toe en de rest van de peterselie. Laat voor ongeveer 15 minuten op laag vuur stoven tot de koftarolletjes gaar zijn. Was ondertussen het zout van de aubergine af en dep droog met keukenrol. Verhit flink wat olijfolie in een koekenpan, bak de uienringen ongeveer 3 minuten en voeg de aubergine toe. Bak de aubergine in 5-8 minuten gaar.


Tip

Je kan variëren met allerlei soorten rijst. Probeer het eens met zilvervlies rijst, dit is gezonder dan witte rijst. Zilvervlies rijst is wel droger van structuur dus ik ben er zelf niet erg fan. Maar omdat je veel saus hebt bij deze kofta is het wel weer prima te eten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten