donderdag 17 april 2014

Sambal goreng boontjes met kipsaté

Recept Sambal goreng boontjes met kipsaté

'Diner idee'

2-3 personen

40 minuten


Wat heb je nodig

1 ui, gesnipperd
400 g sperziebonen, gehalveerd
400 g kipfilet, in kleine stukjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 stengel sereh (citroengras)
200 g pandanrijst
50 g santen (kokoscreme)
3 tl sambal oelek
6 el ketjap manis
3 el wokolie
2 el zonnebloemolie
1 zakje marinade mix sate
1 el laos
1 el djahe (gemberpoeder)
zout
kroepoek
sate saus
sate stokjes, in water geweekt

Zo maak je het

Doe bij de marinade mix 3 el ketjap, 3 el wokolie en 1 el water. Doe kipfilet stukjes erin en laat tenminste 15 minuten marineren. Kook ondertussen de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. Doe de zonnebloemolie in een wokpan, voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de laos, djahe, 3 el ketjap en 3 tl sambal toe. Voeg de santen toe en 40 ml water tot het een smeuïge massa is. Roer goed door en breng aan de kook. Voeg dan de sperziebonen toe en laat op laag vuur doorwarmen. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Rijg de gemarineerde saté aan een stokje en bak gaar in een braadpan of koekenpan, dit duurt ongeveer 6-8 minuten. Serveer met kroepoek en saté saus.

Tip

Heb je geen zin om zelf de boemboe voor de sambal goreng boontjes te maken dan is een pakje conimex boemboe ook lekker!

Of als je juist niet weet wat je met je leven moet doen, maak dan ook de marinade voor de saté zelf!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten