vrijdag 16 mei 2014

Italiaanse biefstuk maaltijdsalade

Recept: Italiaanse biefstuk maaltijdsalade

"Less is more" 

2 personen

15 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

2 biefstukjes
een halve zak bladspinazie
een halve zak rucola slamelange of mesclun
stuk of 10 kleine trostomaatjes
150-200 gesneden champignons
1 rode ui, in ringen
2 el pijnboompitjes
wat parmezaanse kaas snippers of parrano snippers
klontje roomboter
olijfolie
peper, zout
balsamico salade dressing (of maak het zelf met olijfolie en balasamico azijn)
aluminiumfolie

Zo maak je het

Halveer de tomaatjes en doe ze in een ovenschaal. Bestrooi met wat zeezout en sprenkel er flink wat olijfolie overheen. Zet voor 15 minuten in een oven van 200 graden. Maak ondertussen de salade. Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is. Doe op een bord de (gewassen) rauwe bladspinazie en doe er wat mesclun of andere sla op. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze zijn geslonken. Haal eruit. Doe de uienringen in dezelfde pan en doe er een klein beetje roomboter bij. Bak ongeveer 5 minuten. Haal uit de pan en spoel hem even om. Leg twee vellen aluminiumfolie klaar. Verhit flink wat roomboter in de koekenpan. Strooi peper en zout op de biefstukken. Doe in de pan als de boter bruin is. Bak ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Hangt ervan af hoe dik ze zijn, zo worden ze mooi rosé. Haal eruit en doe in de aluminiumfolie, vouw dicht en laat nog ongeveer 5 minuten rusten. Maak ondertussen de salade af. Haal tomaten uit de oven, gooi op de sla, samen met de champignons en uien. Als de biefstukken genoeg hebben gerust, snijdt in reepjes en leg op de salade. Bestrooi met pijnboompitjes en kaassnippers. Doe wat balsamico salade dressing in een schaaltje en besprenkel ongeveer 2-3 eetlepels van de dressing over de salade, naar smaak.

Tip

Om de perfecte biefstuk te krijgen moet deze op kamertemperatuur zijn voordat je hem gaat bakken! Ik zelf vind het lekkerder om hem in roomboter te bakken dan met olijfolie. En laten rusten in aluminiumfolie!

Super lekker om een salade met spinazie te maken, in plaats van alleen maar sla! En veel gezonder..

Let op met de balsamico dressing, het is zonde als de dressing de smaak van de salade overheerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten