dinsdag 20 mei 2014

Gevulde pesto kipfilet in bacon met sperziebonen-in-dressing

Recept gevulde pesto kipfilet in bacon met sperziebonen-in-dressing

'AVG-idee'

2 personen

30 minuten bereidingstijd





Wat heb je nodig

2 kipfilets
3-4 el pesto alla genovese
1-2 el pijnboompitjes
6-8 plakjes ontbijtspek
300-400 g sperziebonen
2 tomaten
1/4 rode ui
1 klein teentje knoflook
1 el citroensap (uit een potje of vers)
6 el olijfolie
3-4 handen krieltjes
zeezout
cocktailprikkers

Zo maak je het

Halveer de krieltjes, doe in een ovenschaal met flink wat olijfolie en bestrooi met zeezout. Doe in de oven op 220 graden voor 30 minuten. Snijdt de kipfilet in. Doe tussen de helften pesto en pijnboompitjes. Maak weer dicht. Omwikkel de kipfilets met ontbijtspek en zet vast met cocktailprikkers. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Zet vuur laag en laat langzaam gaar worden, dit duurt nog 8-10 minuten. Kook de sperziebonen ondertussen beetgaar in ongeveer 8-10 minuten. Maak de dressing: snijdt de tomaat in partjes en gooi de pitjes weg. Rasp de partjes zodat het velletje alleen overblijft, dit gooi je weg. Rasp de ui. Pers de knoflook erboven uit. Doe de citroensap erbij en een mini scheutje olijfolie. Als de sperziebonen gaar zijn giet je ze af en gooi je ze terug in de pan. Doe de dressing in de pan erbij, roer door en laat met de deksel erop nog 5 minuten staan.

Tip

Deze kipfilet is ideaal om te maken wanneer je nog wat restjes hebt. Ik heb soms een half potje pesto over of een paar plakken ontbijtspek. Pijnboompitten heb ik altijd wel in huis. Dan hoef je alleen nog een kipfilet te kopen, tenzij je deze ook nog in je vriezer hebt!

De dressing voor over de groenten kan je ook bij andere groenten maken. Bijvoorbeeld over broccoli. Als je gekookte groenten al gauw saai vindt dan is dit ideaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten