vrijdag 22 augustus 2014

Stevige kikkererwtensoep

Recept: stevige kikkererwtensoep

"Super Soep"

1 portie

15 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

1/2 blik kikkererwten (dus 200 g)
1/2 blik gepelde tomaten (dus 200 g)
4 cherry tomaatjes, in partjes (zonder het natte spul)
1/4 rood pepertje, in kleine stukjes zonder de zaadjes (optioneel)
1/2 tl kaneel
1/2 bouillionblokje
300 ml water
1 heel kleine ui, gesnipperd
1el olijfolie
staafmixer

Zo maak je het

Verhit de olie in een pan. Fruit de ui 3 minuutjes. Doe het pepertje erbij en bak nog 2 minuten mee. Voeg de kaneel toe, de gepelde tomaten, de kikkererwten, tomaatjes, het halve bouillonblokje en 300 ml water. Laat ongeveer 10 minuten koken. Laat de soep een beetje afkoelen voor je hem pureert met een staafmixer

Tip

Ik maakte deze soep van de restjes ingrediƫnten die ik over had na het maken van zoete aardappel met kip piri piri (zie het recept op mijn blog!). Het was genoeg voor 1 grote portie. Je kan het natuurlijk ook voor twee personen maken, dan gebruik je gewoon een heel blik gepelde tomaten, kikkererwten en een heel bouillonblokje etc.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten