donderdag 7 augustus 2014

Champignon-risotto met een lekkerbekje

Recept: champignon-risotto met een lekkerbekje

"Less is more" 

2 personen

30 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

150 g risotto
1 klein uitje, gesnipperd
250 g champignons, in kwartjes
1 groenteboullionblokje (=500 ml groentebouillion)
1 el peterselie (diepvries)
2 lekkerbekjes (vers of diepvries)
2 el olijfolie

Zo maak je het

Verhit de olie in een hapjespan (of wokpan). Kook ondertussen water. Fruit de ui in de olie voor 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Voeg de risotto toe en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Doe het boullionblokje in een glazen maatbeker en giet er 500 ml kokend water op. Roer goed door. Doe een scheut bouillon in de pan. Laat zachtjes koken. Blijf goed doorroeren en giet steeds een scheut bouillon erbij wanneer deze is opgenomen door de risotto. Het duurt ongeveer 20 minuten voor de risotto gaar is. Wanneer je diepvries lekkerbekjes hebt verwarm je ze voor ongeveer 20 minuten in de oven op een bakplaat (of in een braadslee). Dit kan ook met verse, dan is de bereidingstijd iets korter. Je kan lekkerbekjes ook bakken in een koekenpan alleen is dit iets minder slank. Als de risotto gaar is strooi je er de peterselie overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten