vrijdag 8 augustus 2014

Ceasar Salad

Recept: Ceasar Salad

"Less is more"

2 personen

15 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

2 kropjes mini romaine sla
4 eieren
2 kippendijtjes
4 plakjes ontbijtspek
handje kaas snippers (liefst parmezaan)
4 ansjovisfilets
ceasar salad dressing, ongeveer 4 el (naar eigen smaak)
1 klein ciabatta broodje, in stukjes
1 teen knoflook, geperst
3 el olijfolie
peper, zout

Zo maak je het 

Verhit olie in een koekenpan, fruit hierin de knoflook kort. Doe de in stukjes gesneden ciabatta erbij en hussel even door voor 3 minuutjes. Haal uit de pan en leg apart. Spoel pan om. Verhit 2 el olie in de pan, bak de kip hierin gaar in ongeveer 8 minuten. Bestrooi met peper en zout. Kook ondertussen de eieren 6 minuten. Was de sla. Doe de dressing in een kommetje, snijdt de ansjovis in stukjes en doe erbij. Haal de slabladen een voor een door de dressing en les de bladen in een waaier op een bord. Verdeel de stukjes ansjovis over de sla bladen. Als de kip gaar is, haal uit de pan. Bak in dezelfde pan het spek. Laat uitlekken in een keukenpapiertje. Leg de kip op de sla en het spek. Pel de eieren en snijdt door de helft en leg ze erbij. Strooi wat kaassnippers op de sla. En verdeel wat broodblokjes erover.

Tip

Ik zat hier goed vol van, dus werkt prima als avondeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten