donderdag 28 augustus 2014

Paddenstoelen lasagne

Recept Paddenstoelen lasagne

'Verrukkelijk Vega' & 'Less is More'

40 minuten bereidingstijd

3-4 personen (1 schaal)



Wat heb je nodig

1 pak lasagnebladen (250 g)
1 zak (gesneden) champignons (200 g)
1 zak (gesneden) kastanjechampignons (200 g)
1 schaal oesterzwammen (scheur in stukjes), 150 g
2 pakjes sugo kruiden pastasaus (van de AH)
3 tenen knoflook, geperst
3 el olijfolie
125 ml creme fraiche
half zakje strooikaas
zakje rucola
ovenschaal
knoflookpers

Zo maak je het

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Verhit olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan. Fruit hierin de 2 geperste teentjes knoflook. Doe de oesterzwammen en alle (kastanje)champignons erbij en bak ongeveer 5-8 minuten tot ze zijn geslonken. Zet het vuur uit. Schep met een lepel saus uit het pakje saus en bestrijk hiermee de boven van de ovenschaal. Schep er wat van het champignonmengsel bij en verdeel het mooi over de bodem. Doe er dan 3 lasagne bladen op. Schep vervolgens weer een laag saus op de lasagnebladen en doe er weer wat van het champignonmengsel op. Leg er dan weer 3 lasagnebladen op. Herhaal dit tot alles op is. Zorg ervoor dat de randjes van de lasagnebladen goed in de saus zitten, anders worden ze hard als je hem in de oven bakt. Meestal kun je ongeveer 4 lagen maken. Eindig altijd met een laag saus+champignonmengsel. Als laatste meng je de crème fraiche in een aparte kom samen met een teen uitgeperste knoflook en een 1/4 zakje strooikaas. Strooi 1/4 van het zakje strooikaas over de lasagne heen en verdeel dan het crème fraiche-kaasmengsel over de lasagne. Eindig met een snuf peper.  Zet de lasagne in een oven van 180 graden voor ongeveer 25 minuten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten