vrijdag 20 juni 2014

Tomatensoep met basilicum

Recept: tomatensoep met basilicum

"Super Soep"

2-3 personen

10 minuten



Wat heb je nodig

4 trostomaten of 8 pruimtrostomaten, in blokjes zonder het natte spul
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 el basilicum uit de vriezer of vers
700 ml water
1 kippenbouillionblokje
peper, zout
staafmixer

Zo maak je het

Fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de tomaten toe en de basilicum. Doe het water en het bouillionblokje erbij en breng aan de kook. Voeg de tomatenpuree toe. Laat ongeveer 8 minuten koken. Laat de soep een beetje afkoelen voordat je hem pureert.

Tip

Ik schreef al eerder over de diepvrieskruiden van de albert hein. Zo heb je altijd 'verse' kruiden in huis! 99 eurocent per zakje, en het smaakt prima!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten