maandag 16 juni 2014

Gado Gado

Recept: Gado Gado

"Diner idee"

2-3 personen

45 minuten bereidingstijd

Wat heb je nodig

150 g pandan rijst
300 g kipfilet
1 zakje marinademix voor saté
3 el ketjap
3 el wokolie
200 g sperziebonen
100 g tauge
200 g witte kool
halve komkommer, in plakjes
2 eieren
1/2 zakje boemboe voor gado gado saus (merk: kokkie djawa, kan je in de AH kopen)
sate stokjes

Zo maak je het

Snijdt de kipfilet in kleine blokjes en maak de marinade satemix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de kip hier tenminste 10 minuten in marineren. Breng ondertussen in twee pannen water aan de kook. Kook in de ene pan de eieren hard, ongeveer 8 minuutjes. In de andere pan kook je de rijst gaar. Als de rijst klaar is, giet af en laat met de deksel op de pan nog tenminste 10 minuten staan. Inmiddels is de saté wel genoeg gemarineerd, rijg stukjes aan de saté stokjes. Breng dan weer water aan de kook in een pan en kook hierin de sperziebonen en witte kool ongeveer 5 minuutjes beetgaar. Snijdt ondertussen de komkommer in plakjes. Nu is alles klaar, behalve de saté en de saus. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de saté in een grillpan (ik doe het zelf in een koekenpan, gaat ook prima) zonder olie toe te voegen. Kijk goed wanneer het gaar is, maar dit duurt ongeveer 5 minuten per kant, hangt ervan af hoe groot je de blokjes hebt gemaakt.

Selamat makan!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten