dinsdag 22 juli 2014

Risotto met zalm, pesto en sperziebonen

Recept: risotto met zalm, pesto en sperziebonen

'Less is more'

2-3 personen

25 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

2 stukken zalm (diepvries), ontdooid
1 visbouilliontablet (1/2 liter bouillion)
1 kleine ui, gesnipperd
250 g sperziebonen (vers of diepvries)
175 g risottorijst
3-4 el pesto a la genovese
2 el basilicum (diepvries)

Zo maak je het

Kook water in een waterkoker. Doe 1 liter kokend water in een maatbeker (van glas!!! plastic gaat barsten) en de twee bouillionblokjes. Roer goed door tot de blokjes zijn opgelost. Doe in een steelpan de ontdooide zalmfilets en een laagje boullion tot de zalm half onder staat en warm langzaam op. Er blijft dus nog veel bouillon over, die gebruik je later. Kook ondertussen de sperziebonen ongeveer 6 minuten. Giet af en houdt apart. Nu is de zalm ook wel gaar. Haal uit de pan. Doe in een hapjes pan of wok pan wat olijfolie en bak de ui ongeveer 3 minuten. Doe risotto rijst erbij en bak kort mee tot de korrels glazig worden. Zet het vuur laag. Voeg dan een scheutje van de bouillon toe. Blijf goed roeren. Als de risotto de bouillon heeft opgenomen voeg je weer een scheutje toe. Herhaal dit tot de boullion op is. Dit duurt tenminste 20 minuten, anders is de risotto niet gaar. Goed proeven tussendoor! Als de risotto gaar is voeg je 3-4 el pesto toe, roer goed door. Daarna meng je er de sperziebonen en zalm (in snippers) en de basilicum door. Nu niet te veel meer roeren anders word de zalm prut en worden de sperziebonen gekneusd.

Tip

Zelf risotto maken (en niet de Knorr risotto) lijkt moeilijk maar is het niet. Het vergt alleen veel geduld en aandacht, je moet continu bij de pan blijven om te roeren zodat de risotto niet aan de bodem plakt.

Ik gebruik ook wel eens diepvriessperziebonen in plaats van verse. Dat is nog makkelijker omdat dit dan een recept is welke je volledig uit je voorraadkast en diepvries kan maken, zonder boodschappen te hoeven doen voor verse ingrediƫnten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten