woensdag 29 oktober 2014

Pilav met aubergine en abrikozen

Recept Pilav met aubergine en abrikozen

'Verrukkelijk Vega'

2-3 personen

25 minuten bereidingstijd

Wat heb je nodig

300 g basmati rijst
1 blik tomatenblokjes
1 aubergine, in stukjes
1 ui, gesnipperd
handjevol gedroogde abrikozen, in stukjes
1 tl kaneel
1tl djinten (gemalen komijnzaad)
1 groentebouillionblokje
zout
4 el olijfolie




Zo maak je het

Snijd de aubergine in plakken en bestrooi rijkelijk met zout. Laat het vocht er tien minuutjes uit trekken. Spoel daarna goed af met water en dep droog. Doe de olie in een wokpan of hapjespan en verhit goed. Bak de aubergine in 5 minuten. Haal de aubergine uit de pan en houdt apart. Kook water in de waterkoker.  Doe 500 ml gekookt water een maatbeker met het bouillonblokje.  Doe de ui in dezelfde wokpan en bak 2 minuten. Doe de rijst erbij en bak nog 1-2 minuten tot de korrels glanzen. Zet het vuur laag. Doe daarna de tomatenblokjes erbij. Voeg een beetje bouillon toe. Doe de kruiden erbij en de abrikozenstukjes. Laat zachtjes koken en doe er steeds water bij zodra het water is opgenomen. Blijf goed roeren zodat de rijst niet aan bodem van de pan blijft plakken. Blijf roeren en water toevoegen tot de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 15 minuten. Doe als laatste de aubergine erbij en verwarm nog even door.

Tip

Wil je er geen vega maaltje van maken? Dan is dit heerlijk met kipdrumsticks! Ik ben zelf fan van kipdrumsticks uit de oven, heel makkelijk te maken met zo'n zakje braadstomen kip piri piri van maggi. Dit duurt wel 60 minuten.. Dus dan valt het meer in de rubriek 'Diner idee'!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten