woensdag 15 oktober 2014

Butternutsquash (flespompoen) en zoete aardappel met bulghur

Recept: Butternutsquash (flespompoen) en zoete aardappel met bulghur

"Verrukkelijk Vega"

1 flinke portie

45 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

1/4 flespompoen, in blokjes (schil kan je eten!)
1 zoete aardappel, ter grootte van een vuist, in blokjes
3 el zonnebloemolie
1/4 tl karwijzaad
1/4 tl komijnzaad (heel of gemalen)
1/4 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
1/4 tl kurkuma
50 g bulghur
zout, peper

Zo maak je het

Verhit de olie in een braadpan of hapjespan. Doe de kruiden erbij. Doe daarna de pompoenstukjes en zoeteaardappelstukjes erbij en een scheut water zodat ze bijna onder water staan. Laat zachtjes stoven tot het gaar is, dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Maak ondertussen de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tip

Dit gerecht kan je gewoon verdubbelen qua ingrediƫnten om 2 grote porties te maken, ook lekker om nog een halve courgette toe te voegen aan de groenten.

Als je voor de eerste keer een pompoen te lijft gaat, dan duurt de bereidingstijd wat langer! Hoe je een pompoen schoonmaakt? Gebruik in elk geval een scherp mes! Ze zijn best hard. De schil van een flespompoen kun je gewoon eten dus je hoeft hem niet te schillen, alleen goed wassen. Het draderige binnenste en de pitjes verwijder je.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten