zaterdag 20 december 2014

Spruitjesstamppot met spekjes en appel

Recept: spruitjesstamppot met spekjes en appel

"Less is more"

1 portie

30 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

150 g (ongeveer) spruitjes, schoongemaakt
3 niet al te grote aardappels (kruimig), geschild en in stukken
spekjes, zo veel als je lekker vindt
2 tl kerriepoeder
1/2 appel, in kleine stukjes
klein scheutje melk
klein klontje boter
stamper

Zo maak je het

Breng water aan de kook. Als het kookt, voeg de aardappels toe. Kook voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook nog 15 minuten mee. Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan met een klein beetje zonnebloemolie. Als de spruitjes en aardappels gaar zijn, giet het af. Doe weer terug in de lege pan. Voeg een klein scheutje melk en klein klontje boter toe en stamp er een grove massa van met de stamper. Roer er 2 tl kerriepoeder door, de appelstukjes en de spekjes.

Tip

Stamppot maken voor 1 persoon? Dat kan met dit recept! Als je geen losse spruitjes in de winkel kan kopen, dan kan je prima een zak van 500 gram kopen en de rest invriezen. Blancheer de spruitjes eerst even kort voordat je ze invriest.
Wil je wel een grotere portie maken? Gebruik dan ongeveer 600 g aardappels en 500 g spruitjes, een hele appel en zoveel meer spekjes en kerriepoeder als je zelf lekker vind.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten