zaterdag 20 december 2014

Boerenkoolstamppot

Recept: boerenkoolstamppot

"AVG idee"

2-3 personen

30 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

1 zak boerenkool van 300 g
600 g (kruimige) aardappels, geschild en in stukjes
spekjes, zo veel als je lekker vind
1 el zonnebloemolie
scheutje melk
klontje boter
mosterd voor erbij
rookworst
jus (kant en klaar cupje of zakje)
stamper

Zo maak je het

Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de aardappels erbij. Doe daarna de boerenkool erbij, zodat de boerenkool bovenop ligt. Wacht tot het kookt en doe de deksel erop en laat voor ongeveer 20-25 minuten gaarkoken. Bak ondertussen de spekjes uit in wat zonnebloemolie in een koekenpan. Als de aardappels en boerenkool gaar zijn, giet af en doe weer terug in dezelfde pan. Doe een scheutje melk en klein klontje boter erbij en stamp er een grof mengsel van met de stamper. Bereid ondertussen de rookworst en jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de boerenkoolstamppot met de spekjes, rookworst, jus en mosterd naar smaak.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten