dinsdag 19 januari 2016

Pompoen, sperzieboontjes en vegastukjes met ketjapsaus

Recept: Pompoen, sperzieboontjes en vegastukjes met ketjapsaus

"Verrukkelijk Vega"

2-3 porties

30 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

pompoenstukjes (400 g)
sperzieboontjes (250 g)
gekruide vega stukjes (200 g)
rijst (ongeveer 250-300 g) bewaar 75 ml kookvocht
75 ml ketjap manis
1 ui, gesnipperd
3 el olie

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 75 ml van het kookvocht bij het afgieten. Kook de sperzieboontjes ongeveer 3-5 minuten. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de pompoenstukjes een paar minuten. Doe de ui en de vega stukjes erbij en bak 5 minuten mee. Voeg de sperzieboontjes toe, de ketjap en het kookvocht en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 15 minuten gaarstoven. Serveer met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten