dinsdag 19 januari 2016

Pittige linzencurry met tofu en naanbrood

Recept: pittige linzen met gekruide tofu en naanbrood

"Verukkelijk Vega" 

2-3 porties

30 minuten bereidingstijd



Wat heb je nodig

1 blik van 400 g linzen (afgespoeld en uitgelekt)
half blok tofu (ongeveer 200 g), in stukjes gesneden
halve rode peper, zonder de zaadlijsten en fijngehakt (hoeveelheid naar smaak)
1 ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, uitgeperst
1 cm verse gember, fijngehakt
3 el olie
1-2 el rode curry pasta (naar smaak)
50 ml soja saus
2 naanbroodjes
1 handje fijngehakte koriander
twee handjes ongezouten cashewnoten, grofgehakt
optioneel: scheutje kokosmelk

Zo maak je het

Verwarm oven voor voor het afbakken van de naanbroodjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de tofu in ongeveer 10 minuutjes goudbruin. Haal uit de koekenpan en laat op keukenpapier uitlekken. Gril ondertussen de naanbroodjes in de oven.Verhit de rest van de olie in de koekenpan en fruit de ui met de knoflook een paar minuten. Voeg de rode curry pasta toe tezamen met de fijngehakte rode peper en gember en bak weer een paar minuten. Voeg de uitgelekte linzen toe en schep om. Om het geheel iets smeuïger te maken kan je er een scheutje kokosmelk in doen. Ook een handige tip wanneer de curry iets te pittig is gebleken. Schep de curry op een bord en schep er de tofustukjes over en besprenkel met een beetje soja saus. Garneer met de grofgehakte cashew noten en fijngehakte koriander. Serveer het naanbrood erbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten