maandag 28 december 2015

Gestoomde spitskool in kokos-curry saus met koriander en cashewnoten

Recept: gestoomde spitskool in kokos-curry saus met koriander en cashewnoten

"Verukkelijk Vega"

2-3 porties

30 minuten bereidingstijd


Wat heb je nodig

2 tenen knoflook, uitgeperst
1/2 spitskool, in grote repen gesneden
2 handenvol cashewnoten, grof gehakt
1 handje verse koriander, fijngehakt
2 eetlepels rode curry pasta (of begin met 1 lepel en voeg meer toe naar eigen smaak qua pittigheid)
snuf zout
150 g rijst
200 ml kokosmelk
2 el wokolie

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Verhit de wokolie in een pan. Pel de knoflook en per uit boven de hete olie. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Doe de gesneden spitskool in de pan erbij en voeg een scheut water toe. Strooi een snuf zout over de kool heen. Zet vuur laag en laat de spitskool met de deksel op de pan gaar stoven in ongeveer 10-15 minuten. Als de kool gaar is, vis dit uit de pan met zo'n ronde spatel waar gaatjes in zitten (is daar een naam voor? Ik gebruik dat ding ook als ik oliebollen zou bakken, je snapt wat ik bedoel) en leg even apart. Doe de kokosmelk in dezelfde pan waar je de kool hebt uitgevist en waar nu nog het smoormengsel in zit. Laat dit op hoog vuur in enkele minuten inkoken tot een vrij dikke saus. Schep de rijst op de borden, schep de kool eroverheen en schep de kokos-curry saus erover heen. Strooi tenslotte de fijngehakte koriander en grof gehakte cashewnoten over het gerecht heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten